Υπεύθυνο παιχνίδι

Δήλωση αποστολής

Το Stars Group προσπαθεί να βοηθήσει και να προστατέψει τους πελάτες που κινδυνεύουν από πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών με διάφορους τρόπους, όπως εργαλεία αυτο-εξαίρεσης, καθοδήγηση στο υπεύθυνο παιχνίδι, αναγνώριση κινδύνου και επαλήθευση παίκτη.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να σε βοηθήσουμε

Επαλήθευση ηλικίας

Οποιοσδήποτε ανήλικος πελάτης που έχει υποβάλει ανακριβή ή αναληθή στοιχεία σχετικά με την πραγματική του ηλικία, θα χάσει τα κέρδη του και μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη.

 • Όποιος εγγράφεται για να ανοίξει νέο λογαριασμό, πρέπει να μαρκάρει ένα κουτάκι που υποδεικνύει ότι είναι τουλάχιστον 21 ετών. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη επισήμανση ότι δεν αποδεχόμαστε πελάτες κάτω των 21.
 • Όταν ένας πελάτης ανοίγει λογαριασμό σε εμάς, συλλέγουμε το όνομά του/της, τη διεύθυνση και την ημερομηνία γέννησης για να επιβεβαιώσουμε ότι ο πελάτης είναι τουλάχιστον 21 ετών.
 • Δε στοχεύουμε μέσω προωθητικών ενεργειών και διαφημίσεων σε ανήλικους πελάτες. Δεν αποτελεί καλή πρακτική και δεν συνάδει με τις προσωπικές και επιχειρησιακές μας αξίες η προσέλκυση ανήλικων πελατών.
Περισσότερα

Αυτο-εξαίρεση

Εάν πιστεύεις ότι το στοίχημα αποτελεί τροχοπέδη στη ζωή σου αντί για διασκέδαση, εμείς θέλουμε να σε βοηθήσουμε. Πρώτον, απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:

 1. Καθυστέρησες να πας στη δουλειά ή το πανεπιστήμιο στο παρελθόν επειδή έπαιζες στοίχημα;
 2. Έχει συμβάλει το στοίχημα στην παραμέληση της δικής σου ευημερίας ή της οικογένειάς σου;
 3. Έχεις πουλήσει ποτέ κάτι ή έχεις δανειστεί χρήματα προκειμένου να παίξεις στοίχημα;
 4. Έχεις παίξει στοίχημα μέχρι να σου τελειώσουν όλα τα χρήματα;
 5. Έχεις παίξει στοίχημα περισσότερο απ’ όσο σχεδίαζες;
 6. Έχεις κάνει ποτέ αυτοκαταστροφικές σκέψεις ή έχεις σκεφτεί ποτέ την αυτοκτονία εξαιτίας της συνήθειάς σου να παίζεις στοίχημα;

Εάν απάντησες 'Ναι' σε αρκετές από τις παραπάνω ερωτήσεις, σε παροτρύνουμε να επισκεφτείς τη σελίδα Gamblers Anonymous.

Μπορείς να κάνεις ολόκληρο το τεστ σε μία από τις ακόλουθες ιστοσελίδες:
www.gamcare.org.uk/get-advice/self-assessment-tool
www.ncpgambling.org/help-treatment/screening-tools/

Επίσης, σου δίνουμε τη δυνατότητα να εξαιρέσεις τον εαυτό σου από το στοίχημα για χρονικές περιόδους που μπορείς να ορίσεις εσύ.

Για να το κάνεις αυτό, πήγαινε στο Κεντρικό Λόμπι του λογισμικού, διάλεξε ‘Εργαλεία’, ‘Υπεύθυνο Παιχνίδι’ ‘Εξαίρεση από το παιχνίδι'. Σε κινητό, πήγαινε στο ‘Περισσότερα' > ‘Ρυθμίσεις & Εργαλεία’ > ‘Υπεύθυνο παιχνίδι’. Στον ιστότοπο, συνδέσου και στη συνέχεια πήγαινε στο ‘Λογαριασμός’ > ‘Υπεύθυνο παιχνίδι’.

Αυτο-εξαίρεση του λογαριασμού σου

Σημειώνεται ότι όλες οι αυτο-εξαιρέσεις και τα διαλείμματα είναι μη αναστρέψιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου εξαίρεσης. Επίσης, όλες οι περίοδοι αυτοεξαίρεσης εφαρμόζονται σε όλες τις αγορές. Η αυτοεξαίρεσή σου θα ισχύει για τον λογαριασμό Stars σου και για οποιοδήποτε προϊόν μας στο οποίο χρειάζεται το Stars ID σου για να παίξεις.

Περισσότερα

Τι μπορείς να κάνεις για να βοηθηθείς

Αναγνώρισε και μείωσε τους κινδύνους

Εάν αποφασίσεις να παίξεις στοίχημα online, υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθυντήριες οδηγίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις την εμπειρία σου ασφαλέστερη και να περιορίσεις την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων:

 1. Παίξε στοίχημα για την απόλαυση και όχι για να κερδίσεις χρήματα.
 2. Στοιχημάτισε με χρήματα, τα οποία αντέχεις οικονομικά να χάσεις. Μη χρησιμοποιείς ποτέ χρήματα, τα οποία χρειάζεσαι για σημαντικά πράγματα, όπως φαγητό, ενοίκιο, λογαριασμούς ή δίδακτρα.
 3. Θέσε όρια κατάθεσης και βεβαιώσου ότι ποτέ δεν καταθέτεις περισσότερα από όσα έχεις την οικονομική δυνατότητα να χάσεις.
 4. Μην κυνηγάς ποτέ χαμένα χρήματα. Εάν χάσεις χρήματα, μη στοιχηματίσεις περισσότερα με την ελπίδα ότι θα ρεφάρεις.
 5. Μην παίζεις στοίχημα όταν είσαι αναστατωμένος, κουρασμένος ή νιώθεις θλίψη. Είναι δύσκολο να λάβεις σωστές αποφάσεις όταν νιώθεις πεσμένος.
 6. Κράτα το στοίχημα σε ισορροπία με άλλες δραστηριότητες. Ανακάλυψε και άλλους τρόπους διασκέδασης, ώστε να μην επιτρέπεις το στοίχημα να γίνει μεγάλο μέρος της ζωής σου.
Περισσότερα

Θέτοντας όρια

Σου προσφέρουμε την επιλογή να ορίσεις διαφορετικά όρια υπεύθυνου παιχνιδιού για να σε βοηθήσουμε να παίξεις υπεύθυνα. Μπορείς να ορίσεις αυτά τα όρια ακολουθώντας τις οδηγίες, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αποκτάς πρόσβαση στις υπηρεσίες μας:

 • Ιστότοπος

Συνδέσου και πήγαινε στο 'Λογαριασμός’ > 'Υπεύθυνο Παιχνίδι’

 • Πλατφόρμα desktop

Συνδέσου και πήγαινε στα 'Εργαλεία'> 'Υπεύθυνο Παιχνίδι’

 • Εφαρμογή Mobile

Μετά τη σύνδεση πήγαινε στο 'Μενού' (Android) ή 'Περισσότερα' (iOS), στη συνέχεια 'Ρυθμίσεις & Εργαλεία’ > ‘Υπεύθυνο παιχνίδι‘

Θέσε όρια στις καταθέσεις σου με πραγματικά χρήματα

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχεις το δικαίωμα να διαχειριστείς τον προϋπολογισμό σου όταν στοιχηματίζεις online. Σου δίνουμε τη δυνατότητα να περιορίσεις τα εβδομαδιαία όρια κατάθεσής σου. Φυσικά, τα συγκεκριμένα όρια δε μπορεί να είναι υψηλότερα από τα αντίστοιχα που έχουμε ορίσει για τον λογαριασμό σου.

Περιόρισε το αθλητικό στοίχημα

Ο καθορισμός ορίων στο στοίχημα προσφέρει στους παίκτες τη δυνατότητα να ελέγχουν τις δαπάνες τους περιορίζοντας τον εαυτό τους από τον στοιχηματισμό σε διάφορα stake.

Μπορείς να περιορίσεις τα στοιχήματά σου χρησιμοποιώντας το μενού υπεύθυνου παιχνιδιού που βρίσκεται κάτω από τα 'Εργαλεία' > 'Υπεύθυνο παιχνίδι' > 'Περιορισμός ορίου πονταρίσματος σε αθλήματα' στο desktop και κάτω από τα 'Περισσότερα' > 'Εργαλεία & Ρυθμίσεις' στην εφαρμογή. Υπάρχει ακόμη η επιλογή να μπλοκάρεις τον εαυτό σου τελείως από το αθλητικό στοίχημα μέσω αυτού του μενού επιλέγοντας 'Μην παίζεις'.

Μπορείς επίσης να συνδεθείς στο λογαριασμό σου μέσω του ιστοτόπου μας. Από το μενού ‘Λογαριασμός’, μπορείς να έχεις πρόσβαση στα εργαλεία υπεύθυνου παιχνιδιού μας.

Περιορισμός ακύρωσης εξαργύρωσης

Έχεις την επιλογή να περιορίσεις τον εαυτό σου από την ακύρωση των εξαργυρώσεών σου από τη στιγμή που τις ζητήσεις. Μπορείς να το εφαρμόσεις αυτό πηγαίνοντας στο κεντρικό λόμπι στην πλατφόρμα μας για desktop και επιλέγοντας ‘Εργαλεία’ > ‘Υπεύθυνο παιχνίδι’ > ‘Περιορισμός ακύρωσης εξαργύρωσης’.

Αν ενεργοποιήσεις αυτή τη λειτουργία, θα απενεργοποιήσεις την ικανότητα να ακυρώνεις εκκρεμείς εξαργυρώσεις στον λογαριασμό σου και δεν θα ακυρώσουμε τις εξαργυρώσεις σου αν το ζητήσεις. Αυτός ο περιορισμός είναι μόνιμος και δεν θα είναι δυνατό να ανακτήσεις την ικανότητά σου να ακυρώνεις τις εξαργυρώσεις σου μόλις τον ενεργοποιήσεις.

 

Ορισμός περιορισμού ακύρωσης εξαργύρωσης

Να μάθεις τους κοινούς μύθους που ισχύουν σχετικά με τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια

Πιστεύουμε ότι τα τυχερά παιχνίδια παίζονται για διασκέδαση και ψυχαγωγία. Αλλά ορισμένοι παίκτες που παίζουν τυχερά παιχνίδια ερασιτεχνικά δεν πιστεύουν ότι μπορούν να εθιστούν και ορισμένες φορές διαθέτουν λάθος αντιλήψεις ή πιστεύουν σε μύθους σχετικά με το πρόβλημα των τυχερών παιχνιδιών και μπορεί να οδηγήσουν σε άρνηση και άλλα προβλήματα. Ορισμένοι από τους πιο συχνούς μύθους αναφέρονται παρακάτω. Κάνε κλικ στα ‘Περισσότερα’ για να συνεχίσεις να διαβάζεις.

Περισσότερα

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλές;

Αν θεωρείς ότι έχεις πρόβλημα με τα τυχερά παιχνίδια και ψάχνεις περαιτέρω βοήθεια ή συμβουλευτική, μπορείς να επισκεφτείς τα sites που ακολουθούν:

 

Over 21 Only Worried about excessive play? Click here for help. KETHEA

Υπεύθυνο παιχνίδι

Responsible Gaming

Είμαστε δεσμευμένοι στο υπεύθυνο παιχνίδι και αφοσιωμένοι να κάνουμε ευχάριστη και θετική την εμπειρία σου όσο παίζεις.