Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Ασφάλεια λογαριασμού και κωδικού πρόσβασης - Συμβουλές

Για να διατηρήσετε ασφαλή τον λογαριασμό Stars και τις online δραστηριότητές σας, συστήνουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

 1. Μην επιτρέπετε ποτέ στο σύστημα να θυμάται τους κωδικούς σας. Τα λειτουργικά συστήματα προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα για μεγαλύτερη ευκολία, πρόκειται όμως για την πιο ευάλωτη σε παραβιάσεις (hacks) ενέργεια.
 2. Ενεργοποιείστε τον κωδικό στο Windows σύστημα σας, έτσι ώστε όταν βρίσκεται σε λειτουργία αναμονής να χρειάζεται να εισάγετε τον κωδικό όταν επιστρέψετε.
 3. Μην γράφετε τον κωδικό σας σε σημεία που μπορεί να τον βρει κάποιος.
 4. Μην αφήνετε τον λογαριασμό σας συνδεδεμένο, αν έχουν άλλα άτομα πρόσβαση στον υπολογιστή/συσκευή σας.
 5. Να επιλέγετε πάντοτε έναν δυνατό κωδικό.
  • Μη χρησιμοποιείτε ποτέ μια λέξη που μπορεί να βρεθεί σε λεξικό
  • Μη χρησιμοποιείτε ποτέ το Stars ID σας, ονόματα παιδιών, γενέθλια, ονόματα φίλων, ή έναν κωδικό που να σχετίζεται με την ιστοσελίδα
  • Επιλέξτε έναν μακροσκελή κωδικό (τουλάχιστον 8 χαρακτήρων), όσο μεγαλύτερος είναι ο κωδικός τόσο πιο ασφαλής είναι
  • Χρησιμοποιήστε συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων
 6. Να μην αποκαλύπτετε τον κωδικό σας σε κανέναν. Δεν θα εμπιστευόσασταν σε κανέναν τον online τραπεζικό λογαριασμό σας, για ποιο λόγο να εμπιστευτείτε λοιπόν σε κάποιον τον Star λογαριασμό σας;
 7. Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες. Καταλαβαίνουμε πως είναι ευκολότερο να έχετε τον ίδιο κωδικό παντού, όμως αυτό διευκολύνει και τους hackers.
 8. Όταν αλλάζετε κωδικούς, ποτέ μη χρησιμοποιείτε έναν παλιότερο ή μια παραλλαγή του.
 9. Μην πέφτετε θύματα απάτης και τεχνασμάτων απόκτησης πρόσβασης στον λογαριασμό σας. Αν μια προσφορά φαντάζει πολύ καλή για να είναι αληθινή, πολύ πιθανόν δεν είναι. Αν κάποιος συνομιλήσει μαζί σας στο chat ισχυριζόμενος πως είναι γνωστός σας και σας ζητάει ένα δάνειο, καλέστε τον πρώτα και ρωτήστε τον
 10. Ποτέ μην πραγματοποιείτε είσοδο στα Windows για να παίξετε πόκερ ως "Administrator" ή κάτι ανάλογο. Χρησιμοποιείστε έναν περιορισμένο λογαριασμό χρήστη για να βεβαιωθείτε πως τυχόν προγράμματα keylogger ή trojan θα έχουν δυσκολότερη πρόσβαση.
 11. Το Windows Firewall δεν θα σας προστατεύσουν επαρκώς, αφού μπλοκάρουν μόνο εξωτερικές επιθέσεις. Χρησιμοποιείστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα: Norton, McAfee, ZoneAlarm, Kaspersky. Επιπλέον, χρησιμοποιείστε τουλάχιστον δύο spyware scanners.
 12. Τα Virus/Trojan/Spyware scanner εντοπίζουν μόνο απειλές που ήδη γνωρίζουν. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να προσβληθείτε από spyware ή keylogger που δεν έχει ακόμη αναφερθεί στους δημιουργούς των προγραμμάτων ασφαλείας. Επομένως, φροντίστε να κάνετε δίνετε μεγάλη προσοχή στο τι κατεβάζετε στον υπολογιστή σας.
 13. Και το πιο δύσκολο: Μην παίζετε online πόκερ στον υπολογιστή κάποιου άλλου. Σκεφτείτε το εξής: Κάνατε όλον αυτόν τον κόπο για να προστατεύσετε τον υπολογιστή ή τη συσκευή σας και τον λογαριασμό σας με όλα τα βήματα που περιγράψαμε παραπάνω. Και τώρα επαναπαύεστε στον υπολογιστή ή τη συσκευή ενός τρίτου (που ίσως είναι μολυσμένος με ιούς) και πληκτρολογείτε εκεί το Stars ID και τον κωδικό σας.

Σχόλια

Απάντησε στην ερώτησή σου το συγκεκριμένο άρθρο;

Σχετικά άρθρα βοήθειας

Κατηγορία

Επικοινωνία με την υποστήριξη