Ασφάλεια κωδικού πρόσβασης

Ασφάλεια κωδικού πρόσβασης online πόκερ

Ασφάλεια κωδικού πρόσβασης online πόκερ

Το BetStars χρησιμοποιεί ορισμένα από τα πιο ισχυρά και ασφαλή συστήματα ασφαλείας για την προστασία της ακεραιότητας του λογαριασμού σου.

Ωστόσο, είναι τόσο ασφαλής όσο ο πιο αδύναμος σύνδεσμός του, που για πολλούς ανθρώπους είναι ο κωδικός πρόσβασής τους. Αυτές οι πληροφορίες δεν ισχύουν μόνο στο δικό σου λογαριασμό στο BetStars, αλλά επίσης και σε άλλες online, προστατευμένες με κωδικούς πρόσβασης υπηρεσίες που μπορεί να χρησιμοποιείς.

Η προστασία του κωδικού πρόσβασης αποτελεί δική σου ευθύνη και έχει ως αποτέλεσμα την ασφαλή online διαχείριση. Δεν μπορούμε να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό. Πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο λογαριασμό σου στο BetStars όπως στον τραπεζικό σου λογαριασμό - είναι τα δικά σου χρήματα και θέλουμε να σε βοηθήσουμε να προστατεύσεις τα κεφάλαιά σου.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι μέσω των οποίων μπορεί να παραβιαστεί ο κωδικός πρόσβασης:

 1. Κάποιος μπορεί να αποκτήσει τον κωδικό πρόσβασής σου αν του τον πεις.

  Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει αυτό είναι να μην αποκαλύψεις τον κωδικό πρόσβασής σου στο BetStars σε κανέναν.  Μην τον πεις σε φίλους, στην οικογένειά σου και μην αφήσεις κανέναν άλλο να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό σου.
 2. Κάποιος μπορεί να μαντέψει τον κωδικό πρόσβασης αν χρησιμοποιείς μια λέξη ή φράση που μπορεί να σκεφτεί κάποιος εύκολα.

  Μην χρησιμοποιείς απλούς κωδικούς πρόσβασης όπως 'password' ΄ή 'qwerty' ή το ID Χρήστη ή το όνομά σου.  Αν κατάφερες κάτι σημαντικό, όπως να κερδίσεις ένα συγκεκριμένο τουρνουά πόκερ, μην το χρησιμοποιήσεις ως τον κωδικό πρόσβασής σου.
 3. Κάποιος μπορεί να 'ψαρέψει' (phishing) τον κωδικό πρόσβασής σου δημιουργώντας μία ψεύτικη ιστοσελίδα, ή εγκαθιστώντας κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σου.

  Το μοναδικό μέρος στο οποίο πρέπει να πληκτρολογείς τον κωδικό πρόσβασής σου είναι όταν συνδέεσαι στην πλατφόρμα παιχνιδιού του BetStars. Δεν θα σου ζητηθεί ποτέ από το BetStars να στείλεις τον κωδικό πρόσβασής σου και δεν πρέπει ποτέ να τον στείλεις σε εμάς ή σε κάποιον άλλο. Δεν υπάρχουν αυθεντικές ιστοσελίδες (στις οποίες έχεις πρόσβαση μέσω του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείς) που χρειάζονται τον κωδικό πρόσβασής σου στο BetStars.
  Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσεις ότι το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σου είναι ενημερωμένο, και ότι χρησιμοποιείς λογισμικό ίντερνετ ασφαλείας, όπως και  προγράμματα ανίχνευσής ιών,τείχη προστασίας και ούτω καθεξής.

Πώς να εφαρμόσεις καλές πρακτικές ασφαλείας για τον κωδικό πρόσβασης

Εδώ θα βρεις μερικές καλές οδηγίες για την αποφυγή προβλημάτων με τον κωδικό πρόσβασης:

 1. Μην γράφεις τον κωδικό πρόσβασής σου σε σημείο που κάποιος μπορεί να τον βρει.
 2. Να αλλάζεις τον κωδικό πρόσβασης συχνά.
 3. Μην αφήνεις το λογαριασμό σου συνδεδεμένο αν έχουν και άλλα άτομα πρόσβαση στον υπολογιστή σου.
 4. Μη χρησιμοποιείς την επιλογή 'Να θυμάται τον κωδικό πρόσβασης' στην οθόνη σύνδεσης όταν και άλλα άτομα έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή σου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα γραφεία και τις φοιτητικές εστίες.
 5. Μην πέφτεις θύμα απάτης όταν άλλοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή σου. Αν μια προσφορά φαίνεται πάρα πολύ καλή για να είναι αληθινή, πιθανόν να μην ισχύει.

Συμβουλές για ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Οι καλύτεροι κωδικοί πρόσβασης είναι αυτοί που ένας χάκερ δεν μπορεί να μαντέψει. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης:

 1. Μην χρησιμοποιείς κάτι προφανές ως κωδικό πρόσβασης που κάποιος εύκολα θα μπορούσε να μαντέψει. Μην χρησιμοποιείς το όνομά σου, τα γενέθλιά σου ή οποιαδήποτε άλλη απλή φράση.
 2. Κάνε τον κωδικό πρόσβασης μακροσελή. Όσο μεγαλύτερος είναι ο κωδικός πρόσβασης, τόσο πιο ασφαλής είναι. Η δύναμη του κωδικού πρόσβασης αυξάνεται σημαντικά όσο πιο μεγάλος είναι ο κωδικός πρόσβασης. Ο κωδικός πρόσβασής σου πρέπει να αποτελείται από 8 ή περισσότερους χαρακτήρες. Είναι ακόμα καλύτερα αν αποτελείται από 14 χαρακτήρες ή περισσότερους.
 3. Το BetStars σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις έναν κωδικό πρόσβασης με έως και είκοσι χαρακτήρες - αρκετά μεγάλο περιθώριο για μία φράση που αποτελείται από πολλές λέξεις (μία 'φράση πρόσβασης'). Συχνά είναι πιο εύκολο να θυμάσαι μία φράση πρόσβασης από έναν απλό κωδικό πρόσβασης, και επίσης είναι πιο μεγάλη και πιο δύσκολη για να τη μαντέψει κάποιος.
 4. Συνδύασε γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Όσο πιο μεγάλο εύρος χαρακτήρων υπάρχει στον κωδικό πρόσβασής σου, τόσο πιο δύσκολο είναι να τον μαντέψεις.  Ένας κωδικός πρόσβασης 15 χαρακτήρων που αποτελείται από τυχαία γράμματα και αριθμούς είναι κατά 33.000 φορές πιο ισχυρός από έναν κωδικό πρόσβασης 8 χαρακτήρων που αποτελείται από χαρακτήρες από ολόκληρο το πληκτρολόγιο. Αν δεν μπορείς να δημιουργήσεις έναν κωδικό πρόσβασης που αποτελείται από σύμβολα, πρέπει να τον κάνεις αρκετά πιο μεγάλο για να αποκτήσεις τον ίδιο βαθμό προστασίας. Ο ιδανικός κωδικός πρόσβασης συνδυάζει και μήκος και διαφορετικούς τύπους συμβόλων.
 5. Χρησιμοποίησε ολόκληρο το πληκτρολόγιο, όχι μόνο τους πιο κοινούς χαρακτήρες. Τα σύμβολα που πληκτρολογούνται κρατώντας το 'Shift' πατημένο και πληκτρολογώντας έναν αριθμό είναι πολύ κοινά στους κωδικούς πρόσβασης. Ο κωδικός πρόσβασής σου θα είναι πολύ πιο ισχυρός αν τον επιλέξεις χρησιμοποιώντας όλα τα σύμβολα του πληκτρολογίου, όπως τα σημεία στίξης όχι της άνω γραμμής του πληκτρολογίου.
 6. Χρησιμοποίησε λέξεις και φράσεις που είναι εύκολο να θυμάσαι, αλλά δύσκολο για τους άλλους να τις μαντέψουν. Ο πιο εύκολος τρόπος να θυμάσαι τους κωδικούς πρόσβασής σου και τις φράσεις πρόσβασης είναι να τις σημειώνεις κάπου. Αντίθετα από την επικρατούσα ιδέα, δεν είναι κακό να σημειώνουμε κάπου τους κωδικούς, αλλά πρέπει να προστατεύονται ιδιαίτερα για να παραμένουν ασφαλείς και αποτελεσματικοί.
 7. Γενικά, είναι πιο δύσκολο να παραβιαστούν στο Διαδίκτυο οι κωδικοί πρόσβασης που είναι γραμμένοι σε ένα χαρτί από ό,τι ένα λογισμικό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, μία ιστοσελίδα ή άλλα εργαλεία αποθήκευσης σε λογισμικά, όπως τα password managers.

Δημιούργησε έναν ισχυρό, εύκολο να τον θυμάσαι κωδικό πρόσβασης σε 6 βήματα

Αφιέρωσε μερικά λεπτά για να δημιουργήσεις ένα δυνατό κωδικό πρόσβασης.  Θα χρησιμοποιείς αυτόν τον κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που συνδέεσαι στο BetStars, οπότε αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς και να γίνει σωστά.
Ακολούθησε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσεις ένα δυνατό κωδικό πρόσβασης (αντίγραφο της Microsoft):

 1. Σκέψου μία πρόταση που μπορείς να θυμάσαι. Αυτό θα αποτελεί τη βάση σου για ένα δυνατό κωδικό πρόσβασης ή φράση πρόσβασης. Χρησιμοποίησε μία πρόταση που μπορείς να θυμάσαι εύκολα, όπως ο "My son Aiden is three years old.."
 2. Αν οι φράσεις είναι 20 χαρακτήρες ή λιγότερο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη φράση πρόσβασης (με διαστήματα μεταξύ των χαρακτήρων).
 3. Αν είναι πολύ μεγάλη, μετάτρεψέ τη σε κωδικό πρόσβασης. Πάρε το πρώτο γράμμα κάθε λέξης από την πρόταση που δημιούργησες για να δημιουργήσεις μία νέα λέξη που δεν έχει λογική έννοια. Χρησιμοποιώντας το παραπάνω παράδειγμα, θα έχεις: "msaityo".
 4. Κάνε το ακόμα πιο περίπλοκο αναμιγνύοντας κεφαλαία με μικρά και αριθμούς. Έχει σημασία να εναλλάσσεις τα γράμματα ή να γράφεις κάνοντας ορθογραφικά λάθη. Για παράδειγμα, στη φράση πρόσβασης παραπάνω, θα μπορούσες να γράψεις λάθος το όνομα Aiden ή να αντικαταστήσεις τη λέξη "three" με τον αριθμό 3. Υπάρχουν πολλοί πιθανοί τρόποι αντικατάστασης και όσο πιο μεγάλη είναι η πρόταση, τόσο πιο περίπλοκος μπορεί να γίνει ο κωδικός πρόσβασης. Η φράση πρόσβασης μπορεί να είναι "My SoN Ayd3N is 3 yeeRs old." Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις συντομότερο κωδικό πρόσβασης, θα μπορούσε να προκύψει ένας κωδικός πρόσβασης όπως "MsAy3yo".
 5. Τέλος, αντικατάστησε μερικούς ειδικούς χαρακτήρες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σύμβολα που μοιάζουν με γράμματα, να συνδυάσεις λέξεις (να αφαιρέσεις διαστήματα) και άλλους τρόπους για να κάνεις τον κωδικό πρόσβασης πιο περίπλοκο. Χρησιμοποιώντας αυτά τα κόλπα, δημιουργούμε μία φράση πρόσβασης όπως "MySoN 8N i$ 3 yeeR$ old" ή έναν κωδικό πρόσβασης (χρησιμοποιώντας το πρώτο γράμμα κάθε λέξης) "M$8ni3y0".
 6. Δοκίμασε το νέο κωδικό πρόσβασή σους στο Password Checker του BetStars. Το Password Checker είναι μία δυνατότητα του λογισμικού μας που βοηθάει να προσδιοριστεί πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός πρόσβασής σου όσο πληκτρολογείς.

Στρατηγικές κωδικού πρόσβασης που πρέπει να αποφύγεις

Είναι σημαντικό να αποφεύγεις τους κωδικούς πρόσβασης που μπορούν να μαντέψουν οι χάκερ. Κάποιες συμβουλές για να αποφύγεις τη χρήση κωδικών πρόσβασης που μπορεί να μαντέψει κάποιος εύκολα:

 1. Μην επαναλαμβάνεις το ίδιο γράμμα ή τον ίδιο αριθμό συνεχώς και απόφυγε τις κοινές ακολουθίες. Παραδείγματα όπως '12345678', '222222', 'abcdefg', ή γειτονικά γράμματα στο πληκτρολόγιο δεν βοηθούν ώστε να παραμείνει ο κωδικός πρόσβασης ασφαλής.
 2. Μην χρησιμοποιείς παρόμοια σύμβολα για να αντικαταστήσεις αριθμούς ή σύμβολα. Τα άτομα που προσπαθούν να κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασής σου είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην παραπλανηθούν από παρόμοια σύμβολα που μοιάζουν μεταξύ τους, όπως η αντικατάσταση του 'i' με '1' ή ενός 'a' με το '@' όπως στο 'P0k3rst@r5' ή το 'P@ssw0rd'. Από την άλλη, σε συνδυασμό με άλλα πράγματα, όπως οι μεγάλοι κωδικοί πρόσβασης ή εσκεμμένη ανορθόγραφη χρήση μίας λέξης για να βελτιωθεί η ισχύς του κωδικού πρόσβασης.
 3. Μην χρησιμοποιείς το ID Χρήστη, ή μέρος του ονόματός σου, τα γενέθλιά σου και ούτω καθεξής. Αν έχεις σελίδα ή προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο (όπως στο Facebook ή το MySpace) μην χρησιμοποιήσεις καμία πληροφορία σου από εκεί στον κωδικό πρόσβασής σου.
 4. Μην χρησιμοποιήσεις καμία λέξη που βρίσκεται σε λεξικό σε οποιαδήποτε γλώσσα. Μία κοινή τεχνική που χρησιμοποιείται από τους εγκληματίες είναι να μαντεύουν τον κωδικό πρόσβασης βάσει των λέξεων του λεξικού.
 5. Μην χρησιμοποιείς τον ίδιο κωδικό που χρησιμοποιείς και κάπου αλλού και στο BetStars.  Αν έχεις τον ίδιο κωδικό πρόσβασης στο BetStars και σε κάποιο φόρουμ σχετικό με το πόκερ, για παράδειγμα, και το σύστημα του φόρουμ έχει δεχθεί επίθεση, είναι προφανές ότι και ο λογαριασμός σου στο BetStars θα αποτελέσει επίσης στόχο. 

Υπεύθυνο παιχνίδι

Responsible Gaming

Είμαστε δεσμευμένοι στο υπεύθυνο παιχνίδι και αφοσιωμένοι να κάνουμε ευχάριστη και θετική την εμπειρία σου όσο παίζεις.